EUR 1.9558
USD 1.8018
CHF 1.9937
GBP 2.2783
CNY 2.4960
you tube
mobile version

Как ще се развие продажбата Telekom Romania?

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Как ще се развие продажбата Telekom Romania?

mail13:40 | 22.01.2020прегледи 1298 коментарикоментари 0


Румънският премиер Людовик Орбан и министърът на транспорта и съобщенията Лучиан Боде подновиха разговорите с представители на Telekom Romania, свързани с продажбата на групата.

Германската група Deutsche Telekom, която косвено контролира 54% от Telekom Romania чрез гръцката група OTE, е в процес на продажба на акциите си в групата на компаниите Telekom Romania (бившите Romtelecom и Cosmote). Румънската държава е пряко заинтересована от тази транзакция, тъй като притежава 46% от Telekom Romania.

Анонимни източници заявиха, че DT вече е постигнало споразумение с френската група Orange за продажбата на фиксираните операции на Telekom (фиксиран интернет и гласови услуги и кабелна телевизия).

Разговорите между представителите на компанията и румънските власти бяха подновени миналия месец, малко след като либералното правителство встъпи в длъжност. Министър Боде каза на HotNews.ro, че румънската държава като миноритарен акционер „в момента изследва много внимателно развитието“.

В интервю за HotNews.ro миналата седмица министър Боде каза също, че е имало перспективни дискусии между различни заинтересовани страни относно възможна сделка.

„Сделката е от стратегически интерес за Румъния. Румънската държава предприе стъпки за защита на своите интереси в случай на сделка, включително от гледна точка на националната сигурност. Евентуална транзакция ще спазва и интересите на румънската държава и регламентите за свободния пазар “, каза още министър Боде.

editor@romania-insider.com

 

 

 

 

 

 

 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg