EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Как ще се развиват лотовете на АМ „Струма”

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Как ще се развиват лотовете на АМ „Струма”

mail06:50 | 08.12.2014прегледи 1936 коментарикоментари 0


Договорът с изпълнителя на Лот 4 Сандански - Кулата от АМ "Струма" не е прекратен,
никога не е прекратяван и той е в сила, това каза регионалният министър Павлова при инспекция на строителните работи по АМ „Струма”. За момента неговият срок е краят на март и, ако се налага, тъй като при зимни условия не може да се работи винаги, той ще бъде удължен до лятото на следващата година, каза министърът. За държавата със сигурност по думите на Павлова е по-добре да се положат усилия,
ако се срещне разбиране и от страна на изпълнителя. Според Лиляна Павлова трябва да се направи така, че първо да се осъществи частично пускане на участъка и да се извади тежкотоварния трафик от малките населени места поетапно, а после и в Петрич, и по цялото протежение на магистралата до Сандански.
"Не го ли направим, ще е тежък трафикът и много инциденти ни очакват, каза Павлова. А и европейското финансиране в крайна сметка е валидно до края на следващата година, не трябва и не можем да си позволим да го загубим. Това е причината, за да се занимаваме толкова задълбочено с анализа - финансовия, икономическия и най-вече техническото изпълнение, което се случва", коментира министърът.
Паралелно с това, разбира се, наблюдаваме и изпълнението на лот 2 - участъкът Дупница - Благоевград, защото той е много сложен, добави Павлова. По думите й това е най-сложният пътен магистрален участък, който се изгражда в момента в България - в тези 38 километра има съчетание от виадукти, тунели и други участъци, които са сложни за изпълнение. Амбицията е до ноември следваща година обектът да бъде приключен при стеснен план-график и невъзможност да се работи до юли следващата година на някои участъци, заради археологически проучвания.

Що се отнася до Лот 3 от АМ "Струма", който преминава през Кресненското дефиле, министър Павлова обясни, че той е разделен на три компонента, като най-лесни за изпълнение са участъците преди и след дефилето. За тях върви и тръжна процедура в момента. Търси се и най-добрият вариант за съоръженията в участъка от автомагистралата в самото дефиле. Първоначалният предвиждаше изграждане на 15-километров тунел, но в момента се анализират и други възможности, преди да се избере най-удачният и най-изгодният за държавата вариант, отбеляза министър
Павлова.

Източник:МРР, БТА
 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg