EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Как ще плаща Google на издателите?

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Как ще плаща Google на издателите?

mail06:35 | 25.01.2021прегледи 1310 коментарикоментари 0


Търсачката "Гугъл" (Google) и френската обединение за медиите се споразумяха как американският технологичен гигант да плаща на издателите на новини за онлайн съдържание. Това е първото такова споразумение в Европа след години на спорове и опити на държавите и медиите да притиснат търсачката да плаща, за показване откъси от журналистическо съдържание.

Този ход проправя пътя за индивидуални лицензионни споразумения за френски издания. Сделката, която Google описва като устойчив начин за плащане на издателите, вероятно ще бъде внимателно наблюдавана от други платформи като ("Фейсбук") Facebook, коментира пред "Ройтерс" адвокат, участващ в разговорите, предаде БТА.

Собственикът на Google - "Алфабет" (Alphabet), и Alliance de la presse d'information generale (APIG) посочват в изявление, че рамката включва критерии като дневния обем на публикациите, месечния интернет трафик и "принос към политическата и обща информация".

Досега Google е подписала лицензионни споразумения само с няколко издания във Франция, включително влиятелните национални ежедневници Le Monde и Le Figaro.

Сделката е след месеци на пазарлъци между Google, френски издатели и новинарски агенции за това как да прилагат обновени правила на ЕС за авторското право, които позволяват на издателите да изискват такса от онлайн платформи, показващи откъси от техните новини.


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg

Новите пенсионери през 2023

15:05 | 04-03-24 | 990