EUR 1.9558
USD 1.8361
CHF 2.0130
GBP 2.2896
CNY 2.5369
you tube
mobile version

Как ще изглежда ул. "Граф Игнатиев“?

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Как ще изглежда ул. "Граф Игнатиев“?

mail06:45 | 11.03.2017прегледи 1348 коментарикоментари 0


Нашият проект присъства от доста време в публичното пространство. Това коментира в интервю за БНР, "Хоризонт до обед" арх. Иво Пантелеев, един от авторите на проекта за преобразяване на столичната улица "Граф Игнатиев“:

Той включва изцяло улица "Граф Игнатиев“, но също така участъкът от улица "Солунска“ между "Витошка“ и площад "Славейков“, участъкът от улица 'Шести септември“ до Цар Освободител, както и участъкът от улица 'Иван Шишман“ между "Граф Игнатиев“ и площад "Народно събрание“. Нуждае се това пространство от обновяване. Средата е деградирала, напластена. Ние говорим за така наречените визуални и физически замърсители, така че предстои цялостно обновяване, което включва и подземната инфраструктура, ще бъде подменена изцяло водопроводната и канализационна инфраструктура, както ще бъде подобрена и електрификацията в тази зона, за която говоря. Ще има изцяло нови настилки, изцяло ново градско обзавеждане и градски дизайн, нова релсова система, като принципите, които сме заложили в нашето работно решение, са единство, цялост, премахване на бариери и постигане на едно съвременно ниво на дизайн, което подобава на улица "Граф Игнатиев“. Нещо, което е особено важно, е намаляване на присъствието на автомобили и очертаване на преобладаващи пешеходни площи.

Има рискове, които съществуват в този проект, каза  за "Хоризонт" арх. Ангел Захариев от архитектурна група "Град“:

Единият от тях е той да бъде използван за прокарването на редица мерки, свързани с това дали да има пазар или да няма пазар. Ние считаме, че тук въпросът е от компетенцията на Столична община, тоест това не би трябвало да бъде решавано с проект и да се прехвърля отговорност на автора на проекта и на неговите реализатори. Това е политическо решение и трябва да бъде разгледано от различни гледни точки. Хубаво е, че в самия проект се запазва част от книжния пазар, защото все пак там е създадена някаква идентичност на това място, което е свързано от десетилетия вече с лицето на този пазар.


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg

Трейлър на руския игрален "ВЫЗОВ", заснет в Космоса

13:39 | 03-09-23 | 4101