EUR 1.9558
USD 1.8361
CHF 2.0130
GBP 2.2896
CNY 2.5369
you tube
mobile version

Как ФБР разби кода на терористичен iPhone

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Как ФБР разби кода на терористичен iPhone

mail14:12 | 14.04.2016прегледи 808 коментарикоментари 0


Федералното бюро за разследванията (ФБР) вероятно е получило помощ от професионални хакери при разбиване на защитите на iPhone-а, използван от един от терористите от Сан Бернардино, пише CNET, цитиран от infostock.     

Устройството е било разкодирано, след като хакери са показали на ФБР неизвестна досега уязвимост. След това този недостатък е бил използван в хардуер, който ФБР е използвал за отключването на iPhone 5C, използван от Саид Фарук, без да активира неговата функция за автоматично изтриване на наличната информация след 10 несполучливи въвеждания на ПИН кода, твърдят източници, които са пожелали да останат анонимни.   

Хакерите са получили еднократно възнаграждение за информацията, като не се разкрива естеството на групировката на софтуерните специалисти. 

Сега правителството трябва да реши дали да предостави информацията за софтуерната уязвимост на Apple. Компанията вече поиска това, а институциите са задължени принципно да го направят според американския закон. Те обаче имат и вратичка, която им позволява да поискат специална комисия да разгледа всеки конкретен казус и да прецени дали информацията може да бъде разсекретена.

Представители на Apple и на ФБР не са коментирали информацията на вестника.  

Припомняме, че преди около три седмици Министерството на правосъдието на САЩ съобщи, че с помощта на трета страна успешно е получило достъп до данните на телефона, използван от терориста при смъртоносната му атака през декември в Сан Бернардино, Калифорния. Съобщението на Министерството на правосъдието бе част от съдебно дело, което бе подадено срещу Apple, за да бъде принуден производителят на iPhone да подпомогне създаването на софтуер, който да заобикаля функцията за защита на устройството.  

Помощта, която ФБР е получила, идва от общност, най-често свързвана с престъпления, които самото ФБР разследва - нарушения на сигурността, предназначени за крадене на данни от личен характер или сеене на хаос в интернет. Но други, известни като „white hats", са професионални изследователи, наети от фирми, за да търсят пропуски в тяхната мрежа, система или софтуер.

 

 

 

 

 

 


Тагове: ФБР, код
 
 
 
Още от рубриката
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg