EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Как се чистят водите в пристанищата?

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Как се чистят водите в пристанищата?

mail06:59 | 12.04.2022прегледи 646 коментарикоментари 0


Време е да обърнем нужното внимание на екологията и да помислим за опазване на морските и речни води от замърсявания. Липсата на дисциплина или неволна грешка, нанасят не по-малко щети от останалите бедствия. Това е сериозен проблем, за който има решение, стига да бъдем достатъчно отговорни.

В този епизид на #Транспортирай се, ще видите ново оборудване за отстраняване на експлоатационно и аварийно замърсяване в акваторията на пристанищата на България. Съоръженията са предназначени за извършване на операции в пристанищните акватории, но при необходимост може да се използват в целия български участък на река Дунав, както и в открито море.

Това е един от най-мащабните проекти на Държавно предприятие „Пристанищна инфраструктура“ (ДППИ). Оперативна програма „Транспорт и транспортна инфраструктура" 2014-2020 г. е насочена към развитието на основните видове транспорт – железопътен, пътен, воден, интермодален, както и на съвременните информационни системи за управление на трафика.

Проектите по нея се финансират от Европейския фонд за регионално развитие и Кохезионния фонд на Европейския съюз, както с национално съфинансиране. Бенефициентите по Програмата са държавните компании, отговорни за изграждане и поддръжката на големите инфраструктурни проекти в страната. Крайните ползватели на проектите по оперативната програма обаче са всички граждани и гости на Република България. 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg