EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Как се събират опасни отпадъци в София?

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Как се събират опасни отпадъци в София?

mail09:00 | 12.10.2012прегледи 1015 коментарикоментари 0


В края на месец септември приключи първият (експериментален) етап на Системата за разделно събиране на опасни отпадъци от домакинствата, която Столична община и „БалБок Инженеринг” АД прилагат от началото на годината, съобщи кметството. Системата включва безплатно приемане на отпадъците от домовете на гражданите по заявка или в Мобилен събирателен пункт, осигуряване на транспорт и опаковка за тяхното безопасно транспортиране, и последващо третиране.
За период от 7 месеца са приети и обезвредени 807,655 кг. опасни отпадъци от над 100 адреса и 12 Мобилни събирателни пункта. От Системата са се възползвали повече от 270 граждани на София.
Преди да стартира Системата за разделно събиране на опасни отпадъци от домакинствата, тези отпадъци не се събираха разделно. Благодарение на него бяха събрани основни групи опасни отпадъци от домакинствата като: живак и живаксъдържащи уреди (например термометри, живачни прекъсвачи и др.), лаково-бояджийски материали, домакински препарати и химикали (в това число препарати за борба с вредители), замърсени опаковки, фармацевтични продукти (лекарства с изтекъл срок на годност) и други отпадъци, чиито състав и свойства създават риск за човешкото здраве и околната среда.

 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg