EUR 1.9558
USD 1.8018
CHF 1.9937
GBP 2.2783
CNY 2.4960
you tube
mobile version

Как промениха грозни, надраскани места ? Видео

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Как промениха грозни, надраскани места ? Видео

mail15:10 | 20.07.2018прегледи 658 коментарикоментари 0


Националната кампания под мотото "Почисти и разкраси с Cif" беше подкрепена от над 10 000 гласа. С инициативата се внесе промяна и се трансформира мръсното в чисто и грозното в красиво. Чрез интернет гласуване се определиха 3 места в България, които отново ще се превърнат в градски шедьоври. Кампанията се проведе в периода 12 март – 23 април и беше вдъхновена от идеята да поддържаме красотата около нас. Фокусът този път освен върху почистването, беше и върху разкрасяването на градската среда, реализирайки функционални проекти със значение за локалните общности.

Стартът на кампанията се осъществи с представянето на пилотния проект „Малко градско кино“, разположено при алпинеума в Княжеска градина, в подлеза на бул. Васил Левски и ул. ген. Гурко (срещу Спортната палата) в София. Реализирането му стана с помощта и на сдружение „Трансформатори“. Направено бе цялостно професионално почистване на стълбите, стената, кашпите – до пълна трансформация на алпинеума в малко градско кино. Дървен декинг на площадката, обособена като малка градска сцена, и изписване на ключови послания, свързани с историята на Княжеска градина на няколко от стълбите.

В кампанията участваха 48 места от България, които генерираха 10 025 гласа. Локациите, които бяха избрани от потребителите чрез гласуване са: театър София в парк „Заимов“ до булевард „Мадрид“ с 987 гласа. На второ място с 949 гласа е подлезът до площад Централен в град Пловдив, разположен между хотел Тримонциум и Централната поща. На трето място с 935 гласа е парк "Черничките", разположен на брега на река Росица.

Реализирането на проектите от кампанията беше подкрепена от Екопак България, която е първата организация по оползотворяване на отпадъци от опаковки, лицензирана от Министерството на околната среда и водите.


Тагове: Испания, данък
 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg