EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Как ЕС ще блокира кризите?

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Как ЕС ще блокира кризите?

mail15:30 | 29.10.2010прегледи 451 коментарикоментари 0


Европейският съвет взе ключово решение за засилване на икономическото управление в Европа. Това заяви днес президентът на ЕС Херман ван Ромпой, цитиран от ИТАР-ТАСС. "Приехме най-важните мерки за борба с кризата", каза Ромпой на пресконференция след срещата на европейските държавни и правителствени ръководители. Той допълни, че лидерите на ЕС са постигнали съгласие за необходимостта да се направят ограничени изменения в Лисабонския договор.
Европейският съвет утвърди основния принцип за засилване на икономическото управление в Европа в три направления - създаване на постоянен стабилизационен фонд за еврозоната, организиране на нов механизъм за мониторинг на кризисните тенденции в европейската икономика и въвеждане на санкции срещу страните,
нарушаващи бюджетната дисциплина в съюза. Техническите аспекти на тези мерки, както и проектът за необходимите допълнения към Лисабонския договор трябва да бъдат изготвени от президента на ЕС и Европейската комисия до следващата среща на високо равнище, която ще се проведе през декември.
 


Тагове: ЕС, кризи, мерки
 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg