EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Как да се спаси храната от all inclusive промоции

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Как да се спаси храната от all inclusive промоции

mail12:40 | 06.02.2012прегледи 573 коментарикоментари 0


Интересни проекти за решение на проблемите с изхвърлянето на много храна в следствие на наложилата се по света практика за all inclusive – промоции в хотелите, както и с генерирането на други биоотпадъци, предложиха български ученици, в рамките на Европейския младежки ден. Припомняме, че той се проведе на 28 октомври 2011 г. в редица български градове, а резултатите от инициативата бяха представени публично преди броени дни. Събитието се осъществи с подкрепата на Центъра за творческо обучение, координатор на проекта „Европейски младежки ден за България“.

Младежите представиха своята визия за решение на някои важни екологични проблеми на обществото ни, като изразходването на големи количества храна в хотелите, огромните емисии въглероден диоксид, в следствие на антропогенна дейност и др. Те предложиха създаването на съоръжения за преработка на биоотпадъците в целия Европейски съюз, които да използват тези големи количества ежедневно изхвърляна храна. Младежките дори развиха и бизнес модел за проектите, базиран на европейски субсидии и инвестиции. Според тях подобно мащабно начинание не само би имало много благотворен ефект върху околната среда, а и би открило нови работни места. В рамките на Европейския младежки ден учениците се превъплътиха за кратко в икономисти, архитекти, информатици, както и журналисти и фотографи, които да отразят събитието.

Европейският младежки ден се осъществява с подкрепата на Европейската комисия чрез проекта EyoUth Day, финансиран по програма „Младежта в действие“. В него се включиха: Община Севлиево, СОУ „К. Константинов“ – гр. Сливен, СОУ „Васил Левски“ – гр. Троян, Природо-математическа гимназия – гр. Ботевград, СОУ „Св. Паисий Хилендарски“ – гр. Златица, СОУ „Хр. Ботев“ – гр. Ихтиман, Професионална гимназия по икономика и мениджмънт - град Пазарджик, ОУ "Никола Вапцаров" – гр. Ботевград, ОУ "Хр. Смирненски" - гр. Вакарел, СОУ "Г. Бенковски" – гр. Пазарджик, ОУ "Иван Батаклиев" – Пазарджик, СОУ "Св.Паисий Хилендарски" – Пловдив, ЧУ "Свети Георги" – София Спортно училище "Васил Левски" – Пловдив. Всички тези училища са партньори на издателството на мултимедийни знания Сирма Медия и използват неговите иновативни образователни решения.

Повече за Център за творческо обучение

Центърът за творческо обучение провежда обучения за деца, младежи и учители, както и редица други дейности. Фокусът на организацията е в балансираното и всеобхватно развитие на личността чрез интензивни програми за творческо учене и свободно общуване с другите. Целта е да бъде събуден естественият интерес на децата, да опознават света и да бъдат подтикнати към смислено саморазвитие. Това става с много смях и забава, но и сериозна работа, и преодоляване на предизвикателства. Резултатът е вътрешно удовлетворение, промяна на светогледа и различно отношение към ученето. Центърът използва модерна техника, осигурена от Сирма Медия, включително интерактивни дъски и платформата за класната стая на бъдещето, с техника на Intel – classmate PC. Някои от партньорските училища на центъра вече имат такива класни стаи: ПМГ „Акад. Проф. Асен Златаров“, гр. Ботевград и гимназия „Д-р Петър берон“, гр. Варна.

Центърът за творческо обучение акцентира върху развитие на способности и умения, като самостоятелно изследване на проблеми и взимане на решения, прилагане на знанията за решаване на практически задачи, реалистична самооценка и самочувствие, формиране и отстояване на собствено мнение, по-добра комуникация и ефектива работа в група. Програмите на Центъра включват дейности по природни науки с експерименти, познания за Космоса с конструиране на ракети, опознаване на човешкото тяло и режими на хранене, познавателен и забавен спорт, себеизразяване и различни техники за общуване, оцеляване и действия при кризисни ситуации и бедствия. Част от занятията са реализирани в сътрудничество със „Space Camp” в Измир, акредитиран от NASA. Най–изявените деца формират българските отбори, които ежегодно взимат участие в международните програми на “Space Camp”.

 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg