EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Как да направим празнични тарталети

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Как да направим празнични тарталети

mail09:00 | 31.12.2014прегледи 1346 коментарикоментари 0


Premium Lifestyle
В настъпващия сезон на празненствата често сме изправени пред въпроса как да почерпим гостите на уютното домашно събиране. Останахме очаровани от предложението на Ани Шакарян-Маринова за тарталети с хрупкаво и много фино маслено тесто, гарнирани със сладко от боровинки с розмарин и сирене Бри. Елегантно и вкусно!

От тези продукти се получават около 16-18 бр. тарталети

Продукти за масленото тесто:
200 г брашно
125 г меко масло
1 яйце
1/2 ч.л. сол
1 буркан сладко от боровинки Scwartau
150 г сирене Бри
3-4 стръка пресен розмарин
50 г масло
няколко зрънца грозде за декорация

Отмерете брашното и го сложете в купа. Нарежете мекото масло на малки парченца и ги размачкайте с пръсти, докато получите маслени трохи. Добавете яйцето и солта и размесете, докато получите меко тесто. Увийте го във фолио и оставете да почине в хладилник за 30 мин.

През това време кипнете в тиган на котлона сладкото от боровинки и добавете в него нарязани на ситно няколко стръкчета розмарин. Накрая отдръпнете от котлона и разбъркайте бучка масло.

Подгответе си сиренето Бри, като го нарежете на парчета.
Извадете тестото и го разточете с точилка, с дебелина около 0.5 см. С помощта на чаша с диаметър малко по-голям от формичките за тарталети изрежете кръгове. Сложете всеки един кръг във формата за тарталети и леко притиснете с пръсти, за да прилепне по дъното и стените. Отрежете внимателно излишното тесто.

Сложете чашките в тавичка и ги печете на 200 градуса за 5-7 минутки, след което сложете във всяка чашка по парче сирене Бри и печете още 2-3 минутки, докато леко се стопи.

Извадете тавата и сложете по 2 супени лъжици от боровинковото сладко с розмарин във всяка тарталетка. Декорирайте с грозде и стрък розмарин.
 


 
 
 
Още от рубриката
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg

Новите пенсионери през 2023

15:05 | 04-03-24 | 1014