EUR 1.9558
USD 1.8361
CHF 2.0130
GBP 2.2896
CNY 2.5369
you tube
mobile version

Как да има повече фермерски пазари?

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Как да има повече фермерски пазари?

mail18:03 | 18.07.2017прегледи 9404 коментарикоментари 0


Българските фермери ще бъдат по-конкурентоспособни, само ако обединят усилията и се кооперират. Това заяви Даниел Панов – председател на Управителния съвет /УС/ на Националното сдружение на общините /НСОРБ/ и кмет на община Велико Търново по време на съвместно заседание на Комисиите по земеделието и храните и по регионална политика в Народното събрание. Панов допълни, че по този начин малките производители ще могат да предлагат по-лесно продукцията си и в големите търговски вериги.

Промяна в нормативните актове ще разреши организирането на фермерски пазари в малките общини и продажбата на домашно приготвени храни, сладка и напитки в къщите за гости – стана ясно още по време на дискусията. В нея участваха кметове на общини, представители на министерства и агенции, представители на браншови и неправителствени организации, собственици на хотели и  производители на храни и напитки от цялата страна. Участниците обсъждаха близо два часа възможностите за стимулиране на традиционното производство в регионите на България и потенциала за запазване и промотиране на автентични продукти, храни и местните традиции  чрез  туризма.

Дискусията в парламента бе част от инициативата на БНТ 2 "Вкусът на България" на кампанията "Купувам българско", провеждана в партньорство с НСОРБ. През последните два месеца кампанията даде възможност на бизнеса и производителите да обсъдят проблемите в браншовете и да внесат предложения за законодателни промени.


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg