EUR 1.9558
USD 1.8018
CHF 1.9937
GBP 2.2783
CNY 2.4960
you tube
mobile version

Кайма и кашкавал най-скъпи във В.Търново

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Кайма и кашкавал най-скъпи във В.Търново

mail07:03 | 17.06.2020прегледи 2750 коментарикоментари 0


Най-скъпите кашкавал и кайма ядат в регион Велико Търново. Това показват данните за цените на едро на Държавната комисия по стоковите борси и тържищата за предходната седмица. До 14,36 лева достига цената на килограм кашкавал във Велико Търново, докато във втория в класацията - София, цената е максимум 13,70 лв./кг. В Сливен за същия продукт плащат до 9,60 лева за килограм.

Каймата във Велико Търново също е най-скъпата в страната - 7,80 лв./кг, докато най-евтино продуктът се търгува в Добрич, почти наполовина - срещу 4 лева за същото количество.

Кравето сирене излиза на боляри също сред най-солените в страната и се продава на едро за 9,20 лв./кг, като само в столицата продуктът е по-скъп и се търгува срещу 9,46 лв.

Освен каймата, в Добрич най-евтини са и яйцата, които вървят между 12 и 14 стотинки за брой. В Бургас и Ямбол за тях плащат до 23 ст. Брашното се търгува най-евтино в Плевен и Враца за около 73-74 ст/кг, а най-скъпо в София и Бургас за 1,28-1,30 лв./кг.

През изминалата седмица повечето продукти на едро са поевтинели, като с над 10 на сто по-ниска е цената на вносен червен пипер, оранжерийни краставици, череши и пресни картофи. В същото време поскъпват вносните и оранжерийни домати с 9-12 стотинки за килограм.

Източник: в. Труд


Тагове: храни, цени
 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg