EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Казанлъшкият завод "Арсенал" с дългосрочни договори

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Казанлъшкият завод "Арсенал" с дългосрочни договори

mail18:22 | 09.10.2023прегледи 562 коментарикоментари 0


Оръжейният завод "Арсенал" АД в Казанлък е обезпечен дългосрочно с договори и пазари и е изключително стабилен във финансово, производствено и търговско отношение. Това съобщиха от ръководството на дружеството по време на честването по повод 145-ата годишнина от основаването на "Арсенал" и 99-ата годишнина от установяването му в Града на розите, което се състоя днес на стадиона на предприятието. 

По отношение на договорите, пазарите, обновяването на производствената база и подготовката на кадри всичко, с което ръководството се ангажира в началото на годината, вече се изпълнява с усилени темпове, увериха от дружеството. Продукцията на завода се представя на международни изложения и привлича нови клиенти, разпространява се в над 120 държави на пет континента. Дружеството продължава да инвестира в ново оборудване и технологии, да разширява производствените мощности, през последните няколко години инвестициите в нови технологии са надхвърлили 200 милиона лева.

От тази година "Арсенал" АД има още един завод в Стара Загора и се очаква като начало там да започнат работа най-малко 300 души. От началото на септември 2022 година до началото на септември т.г. са реализирани редица инфраструктурни и технологични нововъведения, приключва и строителството на фотоволтаичната централа на завода, която е една от най-големите в страната. Реализирани са много проекти за доставка на високопроизводителни машини с цел усвояване на нови производства. 

От ръководството на предприятието напомниха, че работните заплати през 2022 година бяха увеличавани пет пъти, като общото увеличение възлиза на 63 на сто и по този начин се изпреварва инфлацията в страната, а през 2023 година това ниво е задържано. Средната работна заплата в "Арсенал" АД е по-висока спрямо средната за областта, а от 1 април т.г. средните заплати в заводите 3 и 4 са достигнали 2300 лева. Запазен е и размерът на ваучерите за храна, чиято стойност достига три хиляди лева годишно. 

Дружеството продължава да инвестира и в своите кадри. "Арсенал" АД е най-големият работодател в страната в продължение на повече от десет години, а кадровата политика е насочена към квалификация и преквалификация на работещите, както и към изграждането на собствени перспективни кадри. Дружеството продължава да развива и практиката на дуалното обучение, както и да осигурява стипендиантски програми. В момента в "Арсенал" работят над 8 500 служители, а поръчки се възлагат на над хиляда души от други по-малки фирми в града. Дружеството се нуждае от още кадри с широк диапазон в професиите и в момента се търсят още около две хиляди души. През 2023 година започна работа и наскоро откритият офис в Стара Загора за набиране на кадри, в който са получени над 800 заявления за постъпване на работа. 

Според ръководството по отношение на социалната политика "Арсенал" АД няма аналог в страната, а дружеството не спира да работи в посока подобряване на условията на труд.

"Арсенал" АД се ангажира и с активна дарителска дейност и подпомага здравни заведения, млади таланти, изяви и културни събития, както и различни каузи. Дружеството в Казанлък е и най-големият дарител за изграждане на пилона в Рожен. 

Вече е започнала подготовката за отбелязването на стотната годишнина от установяването му в Казанлък, което е станало на 1 януари 1924 година. Това е най-старото индустриално предприятие в страната, създадено през 1878 година в Русе. 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg