EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Казанлъшката "Капрони" АД – най-голям износител

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Казанлъшката "Капрони" АД – най-голям износител

mail09:30 | 01.03.2012прегледи 653 коментарикоментари 0


Компанията "Капрони" АД получи специалната награда на МИЕТ за износител на 2011 г. "Капрони" е водеща машиностроителна компания в хидравликата и електромобилността и повече от 90% от нейната продукция е предназначена за износ. Церемонията по награждаването се състоя в рамките на форума "Дни на българската индустрия", който бе открит вчера.
Износът на българската машиностроителна продукция надхвърли предкризисното ниво от 2008 г., каза министър Трайков пред участниците в церемонията. През миналата година експортът от този сектор е 1.349 млрд. евро – с 299 млн. евро повече от 2008 г. Това е 7.3% от БВП на страната.
Министър Трайков връчи и отличията на Българската стопанска камара ИН-5, с които се награждават компании с иновативни решения в своя бизнес. Носители на отличието през тази година станаха фирмите "Ди Вен" ООД, Лом и "Капрони" АД Казанлък. "Ди Вен" получи отличието за високи постижения в производството на български електротоварен автомобил, пригоден за работа в обособени пространства. "Капрони" бе отличена за разработката на електроефективен електрокар с променливи и постояннотокови регулируеми електрозадвижвания.
Специалната награда "Кубратов меч" на индустриален клъстер "Електромобили" бе получена също от фирма "Ди Вен" ООД. Призът е признание на бранша за добре свършена работа и конкурентно присъствие, които генерират растеж и добавена стойност.
Трябва да продаваме и да произвеждаме стоки и услуги, в които има вложен повече ум, повече иновации и интензивност. Това е същността на всичките ми усилия, каза в заключение министър Трайков.

 


Тагове: износ, ръст
 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg

Трейлър на руския игрален "ВЫЗОВ", заснет в Космоса

13:39 | 03-09-23 | 4163