EUR 1.9558
USD 1.8361
CHF 2.0130
GBP 2.2896
CNY 2.5369
you tube
mobile version

Казанлък отново столица на розето

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Казанлък отново столица на розето

mail09:05 | 08.05.2018прегледи 1710 коментарикоментари 0


Осмото издание на Rose Wine Expo Kazanlak ще се проведе от 1 до 3 юни 2018 г., в залите и градината на НЧ Искра. Тази години розовото събитие ще протече под мотото Drink Pink@Think Pink - R-evolution!

Фестивалът на розето се провежда под патронажа на кмета на Казанлък като официално събитие от 115-годишния Празник на Розата и се провежда с медийното партньорство на БНТ и инициативата Купувам българско.

Националният конкурс за розе Златен киликс е най-престижният награден формат за розови вина в България. Специален гост в дегустационната комисия ще бъде авторитетният винен експерт Даръл Джоузеф - винен журналист, съдия и водещ на майсторски класове, специалист по вината от Централна и Източна Европа.

За осми път конкурсът ще събере изявени винени съдии ,сомелиери, журналисти, дизайнери и визионери за да удостоят с награди най-добрите розе брандове от всички винени области на България, реколта 2017.

Виненият салон на изложението по традиция представя над 55 български винопроизводители, био продукти и автентични гурме практики и най-модерните винени иновации с натурално розово масло или плодови доминанти.

Наред с утвърдените имена на големите производители в изложението ще участват малки семейни изби с дебютните им вина.

Ще опитате малиновите вина на Трастена, арониевите елексири на Пламен Калинов и плодовите вина на Златоврач, вината на Биоасоциацията и изкусителните дестилати от Троян и Тетевен, Розовите ароматни напитки на Алвина Добрич.

В Гурме зоната гостуват световноизвестните швейцарски шоколади Chocolat Stella Bernrain, автентично българско краве, овче и козе сирене Ралица МИЛК, пчелни елексири, уникалните сирена с български трюфели на шеф Радичев и кафе от световноизвестната италианска къща L’Antico.

Лятно розе настроение с коктейли и много музика, където ще откриете необятния свят на българското вино и ще запомните аромата на розите.

Подробности за програмата на Rose Wine Expo Kazanlak 2018

Източник: DiVino.bg


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg

Трейлър на руския игрален "ВЫЗОВ", заснет в Космоса

13:39 | 03-09-23 | 4099