EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Казанлък: Готов е микроязовир "Синята река"

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Казанлък: Готов е микроязовир "Синята река"

mail17:33 | 18.08.2015прегледи 2177 коментарикоментари 0


Казанлък, Деляна Бобева, БТА
Завърши реконструкцията на микроязовир "Синята река", в землището на с. Средногорово, Казанлъшко и създадената към него площадка за предотвратяване на наводнения в съседните населени места и горски пожари в общински и горски територии. Това съобщава общинската пресслужба на Казанлък.
"Двайсет и девет са микроязовирите, които се стопанисват от Община Казанлък, водоизточникът "Синята река" е изпълнен по всички европейски изисквания", заяви на откриването на обекта днес кметът на Казанлък Галина Стоянова.
През последните години неведнъж микроязовирът е създавал опасности от преливане и наводнения за съседните селища Бузовград и Средногорово. С направената реконструкция е укрепена язовирната стена, ремонтиран е преливникът и основен изпускател на микроязовир "Синята река", изградена е система за непрекъснат контрол и измервания, създадено е противопожарно депо, извършени са всички обезопасителни дейности, закупени и доставени са лични предпазни средства за противопожарно депо и за доброволните формирования.
За всички тези дейности не е похарчен нито един лев от страна на Общината. 309 000 лева са вложени в реконструирания водоизточник. Осемдесет и два процента от тях са осигурени от Програмата за развитие на селските райони, останалите 18 процента - от републиканския бюджет.
По време на официалната церемония по откриването на реконструирания водоизточник, огнеборци от Районната служба по противопожарна безопасност и защита на населението в Казанлък са демонстрирали работата на противопожарното депо.
 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg