EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Казанлък: Близо 1 млн. лв. за детски центрове

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Казанлък: Близо 1 млн. лв. за детски центрове

mail13:30 | 09.10.2014прегледи 1656 коментарикоментари 0


На 1 октомври стартира проектът на Община Казанлък „Разкриване на резидентен тип социални услуги в гр.Казанлък” по Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси” 2007-2014, съфинансирана от Европейски социален фонд. Договорената сума на безвъзмездната финансова помощ е 919 038,82 лв. Продължителността на проекта е до 31.10.2015 година.

Общата цел на проекта е да се подобри качеството на живот на деца и младежи с увреждания, настанени в специализирани институции, чрез реализиране на устойчив модел на деинституционализация и да се създадат условия за ефективно упражняване на правото им на независимост и социално включване.
В рамите на проекта ще се разкрият резидентен тип социални услуги в 3 Центъра за настаняване от семеен тип и 1 Защитено жилище в гр. Казанлък. Там ще се предоставят качествени резидентни грижи за деца и младежи с увреждания; ще се създаде среда близка до семейната, при която децата и младежите ползватели на новоразкритите услуги ще получават необходимата им индивидуализирана грижа и подкрепа; ще се осигурява възможност за децата и младежите да участват във всички аспекти на живота на общността, включително да посещават местни детски градини и училища, да ползват местните здравни, транспортни и други обществени услуги. С проекта ще се създават нови работни места в сектора на социалните услуги и осигуряване на възможност за преодоляване на бедността за безработни хора и специалисти в трудоспособна възраст от община Казанлък.
Центровете, в които ще се настаняват деца и младежи, имат капацитет 12+2 деца от 3- до 18-годишна възраст. Защитеното жилище е за младежи с капацитет 8 души над 18 години./Пресцентър Община Казанлък
 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg