EUR 1.9558
USD 1.8361
CHF 2.0130
GBP 2.2896
CNY 2.5369
you tube
mobile version

Каварна: Пътна рехабилитация за 5,8 млн. лв.

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Каварна: Пътна рехабилитация за 5,8 млн. лв.

mail16:01 | 22.12.2017прегледи 16034 коментарикоментари 0


Община Каварна ще получи 100 % финансиране на проекта си ”Реконструкция и рехабилитация на общински пътища в община Каварна”.
 
Спечеленият от общината проект ще даде възможност през следващата година да се направи реконструкция и рехабилитация на 11,8 километра от общинската пътна мрежа. Ще бъдат подобрени транспортно-експлоатационните качества на пътищата Каварна – Балчик (в района на с. Божурец), Каварна – Топола - Каварна, Шабла-Каварна /Раковски-Иречек/, Каварна – Балчик (Топола – местност Икънтълъка – граница община Каварна – Балчик), Каварна – Тузлата – Балчик - Албена.В проекта са предвидени дейности по преасфалтиране, пренастилане на банкети, подмяна на еластична ограда, направа на пътни окопи и отводнителни съоръжения, укрепване на пътни откоси, както и изцяло нова хоризонтална маркировка и вертикална сигнализация.

Размерът на допустимите разходи за дейности по проекта е 5 867 315 лева. 

Помощта се предоставя за инвестиции в строителство, реконструкция или рехабилитация на нови или съществуващи общински пътища и съоръженията и принадлежностите към тях.

Очаква се кметът на Каварна Нина Ставрева да подпише договора с Държавен фонд “Земеделие” още следващата седмица.
„Това е една прекрасна новина в навечерието на Коледа. Със спечеления проект решаваме проблеми, които са непосилни за общинския бюджет. В резултат от изпълнението на проекта пътищата ще бъдат изцяло обновени, с подобрени технически и експлоатационни характеристики и с удължен експлоатационен период. Изпълнението е важна част от мерките за подобряване на безопасността по пътищата.” , каза Нина Ставрева.

През 2017 година Община Каварна работи по няколко европейски проекта. През април успешно бе отчетен проектът „Шанс за всяко дете“ по програма „Деца и младежи в риск“ на стойност 480 000 лв. Половин милион лева е стойността на проектите „Независим живот за гражданите на Каварна” и услугата „Домашен помощник и личен асистент“. По проект „Топъл обяд“ на стойност 263 000 лв. до 2019 г. общината осигурява безплатна храна за 200 свои жители.
 
„Подобряване на условията за заетост на младите хора в сектор Туризъм“ за 340 000 евро е проект по програмата за трансгранично сътрудничество, който също беше спечелен тази година. „Слушам, образовам се, действам и чета в мрежата“ е друг общински проект, насочен към завършващи средно образование деца, и е на стойност 372 000 евро. 

В момента се очаква решение по още два, внесени през тази година, проекта на Община Каварна и се подготвя документацията за проект за изграждане и обновяване на площи за широко обществено ползване, обновяване на градския парк в града, площад „Фонтан“ и зелени площи.


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg

Новите пенсионери през 2023

15:05 | 04-03-24 | 896