EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Каварна облагородява крайбрежната си зона

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Каварна облагородява крайбрежната си зона

mail13:09 | 19.09.2023прегледи 667 коментарикоментари 0


Община Каварна сключи договор за предоставяне на безвъзмездна финансова помощ за проект "Облагородяване на крайбрежна зона в гр. Каварна". Средствата са по процедура "Инвестиции в многообразна публична инфраструктура, свързана с рибарската общност и морския потенциал на територията" по стратегията за Воденото от общностите местно развитие (ВОМР) на Местна инициативна рибарска група (МИРГ) Шабла – Каварна – Балчик по Програма за морско дело и рибарство 2014-2020 г., съобщават от Община Каварна.

Общата стойност на одобрената безвъзмездна финансова помощ е в размер на 366 165,31 лева без ДДС, от които 311 240,51 лева от Европейския фонд за морско дело и рибарство и 54 924,80 лева от държавния бюджет на Република България, като безвъзмездната финансова помощ е 100 процента. 

Проектът включва дейности по извършване на строителни и монтажни работи за облагородяване на крайбрежна зона в град Каварна, включваща архитектурното оформление на пешеходната зона с подходящи настилки и благоустрояването й с кътове за отдих и елементи на парковия дизайн - пейки, парапети, кошчета за смет, рекламно-информационни табели, както й изграждане на достъпна среда за хора с увреждания. Освен това упражняване на независим строителен надзор по време на строителството, изработване на инвестиционен проект и упражняване на авторски надзор по време на строителството, се посочва още в съобщението. 

В резултат на изпълнението на проекта ще бъде облагородена крайбрежната зона в град Каварна. С реализирането на проекта ще бъде подобрен достъпът до обекти, свързани с дейността на рибари и производство на аквакултури, достъпът до обекти, свързани с културния живот и осигуряване на бърза и удобна пътна и пешеходна връзка между Буна 2 и Буна 3 в морската зона на Каварна, казват от Общината. 

Резултатът от изпълнението на дейността ще допринесе за осъществяването на общата цел на проекта, а именно социалното благополучие и икономическо развитие в територията на рибарската област чрез инвестиции в подобряване средата на живот.

Срокът за изпълнение е три месеца и трябва да приключи в началото на ноември. 

Историческият музей в Каварна разработи също по проект три нови туристически продукта. Дейностите се изпълняват съвместно с румънски образователни и културни институции от Констанца и са по проект "Съвместен отворен прозорец към мистериите на Вселената“, който е финансиран по програма INTERREG V-A Румъния- България.


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg