EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Кабриото BMW 6 Series в София

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Кабриото BMW 6 Series в София

mail18:00 | 06.04.2011прегледи 925 коментарикоментари 0


За първи път в България бе представен официално кабриолетът BMW 6 Series Convertible. Четириместният луксозен автомобил с дизайн, вдъхновен от яхтите, бе разкрит в столичния МОЛ „Сердика“ под светлините на прожекторите от Александър Миланов, управител на „BMW Груп България“.
Моделът дебютира в края на миналата година и изкушава с 2+2-местната си конфигурация и с най-ефективните двигатели в своя клас, високотехнологично окачване и иновативно допълнително оборудване за комфорт, Infotainment и сигурност, част от концепцията ConnectedDrive. Динамичният характер на модела е подчертан от голяма, наклонена леко напред бъбрековидна радиаторна решетка, широк въздухозаборник, характерно моделиран преден капак и мускулести арки на калниците. Серийните ксенонови фарове са с двойни кръгли светлинни източници. Като опция се предлагат адаптивни светлини. Дневните светлини са оформени като светещи LED пръстени. За мигач служи разположена хоризонтално под тях светлинна лента. Визията на задната част се определя от широките и плоски повърхности, които подчертават широката следа на автомобила. Двойните задни светлини са с типичната за марката L-образна форма, но в особено спортно и динамично изпълнение. Два отделни LED светлинни блока създават типичния нощен дизайн на BMW. Мигачите и спирачните светлини също са с LED източници.
Новото BMW 6 Series Convertible е по-дълго от предшественика си със 74 мм. Междуосието е увеличено със същата стойност и вече достига 2855 мм. Широчината на автомобила е нараснала с 39 до 1894 мм, докато височината е намалена с 9 до 1365 мм. Резултатът е по-мощно и елегантно стройно излъчване и оптимизирано предлагане на място. Вместимостта на багажника е 300 л при отворен покрив, а при затворен гъвкавата кутия на гюрука може лесно да бъде сгъната нагоре, което увеличава вместимостта до 350 литра.
Интериорът предлага висококачествени материали, като средната част на арматурното табло е с контролния дисплей на системата за управление на функциите iDrive. За пръв път бордовият монитор е оформен като свободно стоящ дисплей, вграден във висококачествена, галванизирана хромирана рамка. Моделът е оборудван със специфичен електрически мек покрив, чието автоматично отваряне (за 19 сек) и затваряне (за 24 сек) се активира с бутон и е възможно по време на движение при скорост до 40 км/ч.
Кабриолетът ще предлага избор между два двигателя. По-мощният 4,4-литров V8 на новото BMW 650i произвежда мощност от 407 к.с. и въртящ момент от 600 Нм. С него колата ускорява от 0 до 100 км/ч за 5 сек и развива максимална скорост от 250 км/ч. Средният разход на гориво е 10,7 л/100 км, а вредните емисии са редуцирани до 249 г/км CO2. Обявена е и цената за България за тази версия – 191 800 лв. с ДДС.
Редовият 6-цилиндров двигател при BMW 640i кабриолет освен с технологията BMW TwinPower Turbo и директно впръскване на бензина се оборудва и с напълно променливо газоразпределение VALVETRONIC. 3-литровият агрегат развива максимална мощност от 320 к.с. и максимален въртящ момент от 450 Нм. С този двигател колата ускорява от 0 до 100 км/ч за 5,7 сек, максималната скорост отново е 250 км/ч. Средният разход на гориво по тестовия цикъл на ЕС е 7,9 л/ 100 км, а емисиите на СО2 са 185 г/км. Неговата цена в България е 165 400 лв. с ДДС. Агенция Speed-Press

 


Тагове: BMW, кабрио, София
 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg