EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Кабинетът предлага допълнение към Закона за нефт

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Кабинетът предлага допълнение към Закона за нефт

mail13:45 | 06.03.2014прегледи 953 коментарикоментари 0


Правителството предлага на Народното събрание да приеме закон за изменение и допълнение на Закона за запасите от нефт и нефтопродукти, съобщи правителствената пресслужба. С него се въвежда по-добро систематизиране, детайлизиране и прецизиране на нормативната уредба.
Предвид обстоятелството, че България не е член на Международната агенция по енергетика, със законопроекта са направени уточнения, според които влезлите в сила нейни решения могат да се прилагат на територията на страната само след издадена препоръка от Европейската комисия.
По-ясно и изчерпателно са уредени действията, които Държавната агенция „Държавен резерв и военновременни запаси”, задължените лица и съхранителите следва да предприемат в процедурите за делегиране на територията на страната, както и взаимодействието с икономическите оператори и централните структури за управление на запаси на други държави-членки в съответствие с Директива 2009/119/ЕО и практиката по прилагането й. Допълнени и конкретизирани са документите, с които се доказва изпълнението на делегираните задължения за създаване и съхраняване на запаси.
Законопроектът урежда по-пълно и точно процедурата по регистрация на складове за съхраняване на запаси. Прецизирани са разпоредбите относно условията и реда за заличаване на регистрацията на складове за съхранение на нефт и нефтопродукти.
Проектът включва промени и в административно-наказателните разпоредби, произтичащи от необходимостта да се гарантира стриктно спазване на задълженията по закона, както и да се повиши ефективността на осъществявания от Държавната агенция контрол.
С приемането на промените в Закона ще се постигне по-систематична, ясна и точна редакция на разпоредбите му в съответствие с правото на ЕС, ще се улесни прилагането му и ще се повиши ефективността в управлението на запасите от нефт и нефтопродукти.
Законопроектът и мотивите към него бяха публикувани за обсъждане в портала за обществени консултации www.strategy.bg.
 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg