EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Кабелните оператори подобряват печалбата на News Corp и Time Warner

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Кабелните оператори подобряват печалбата на News Corp и Time Warner

mail11:29 | 05.11.2009прегледи 488 коментарикоментари 0


News Corp. и Time Warner Inc. отчетоха по- високи от прогнозираните тримесечни печалби след като филмовите студиа и кабелни оператори компенсираха спада на продажбите на издаваните от медийните компании вестници и списания, съобщава Reuters.
И двете компании - News Corp. и Time Warner, продължават да съкращават разходи в резултат на регистрирания спад на приходите. Въпреки това очакванията са, че 2010 г. ще бъде година на стабилизиране на дейността.
Отчетените резултати за последното тримесечие са основание за надежди, че големите медийни компании се възстановяват от резкия спад на приходите, предизвикан от намаления обем реклами в резултат на световната финансова криза, въпреки че във финансовите резултати, получени от продажбите на вестници и списания, все още не са добри.
News Corp. повиши прогнозата си за резултатите от фискалната година, отбелязвайки, че оперативните приходи ще се повишат с двуцифрен процент, като по- рано прогнозите бяха само за едноцифрено процентно повишаване. Прогнозата, която Time Warner съобщи, че очаква за 2009 г. също се повиши до ниво от $2.05 за акция.
„Стъпките, които предприемаме, за да повишим стойността на акциите на компаниите ни, започват да дават резултат. В основата си те се дължат на нашите усилия по преструктуриране на дейността на компаниите”, отбеляза Рупърт Мърдок по време на пресконференция, цитирана от Reuters. „Моите прогнози са за подобряване на състоянието във всички сфери на нашия бизнес”, добави още той.



 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg