EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Йотингер оптимист за спора с Газпром

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Йотингер оптимист за спора с Газпром

mail16:00 | 18.09.2012прегледи 524 коментарикоментари 0


ЕК води интензивни разговори с Русия и очаква да постигне компромис по съдебния спор между ЕС и руската газова компания Газпром, съобщи днес еврокомисарят по енергетиката Гюнтер Йотингер, цитиран от Ройтерс.
Комисията води разследване, за да установи дали Газпром не е нарушил анти- монополното законодателство на ЕС, възпрепятствайки конкуренцията на газовите пазари в Централна и Източна Европа. Руската компания посочи, че няма да съкрати доставките като ответна мярка.
Гюнтер Йотингер изтъкна, че няма опасност за доставките. "Не виждаме пряк риск за сигурността на доставките нито за петрол и въглища, нито за газа. Приемаме, че всички страни ще спазят договорните си ангажименти," отбеляза той пред журналисти на срещата на енергийните министри от ЕС в Никозия. Еврокомисарят допълни, че се водят интензивни разговори за случващото се с руската страна. По думите му въпросите, които са противоречиви, могат да бъдат разяснени и да бъде намерен компромис. Йотингер добави, че се подготвя за допълнителни разговори с руския енергиен министър и с вицепремиера най-късно през октомври или ноември. Годишната среща ЕС-Русия ще се състои през декември.

 


 
 
 
Още от рубриката
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg

Трейлър на руския игрален "ВЫЗОВ", заснет в Космоса

13:39 | 03-09-23 | 4177