EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Йордания доволна от Русия в Сирия

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Йордания доволна от Русия в Сирия

mail12:28 | 13.11.2015прегледи 1175 коментарикоментари 0


Русия е в най-добра позиция да доведе до решение войната в Сирия, заяви кралят на Йордания Абдула Втори бен ал-Хюсеин. В интервю за Евронюз, което ще бъде излъчено днес, кралят призова всички страни да сътрудничат срещу това, което той описа като Трета световна война:

През последните 5 или 6 години винаги съм казвал, че Москва е ключът за политическо решение в Сирия. Те са тези, които могат да дадат гаранции на режима, че ще има дял в бъдещето. Все още вярвам, че това е така - това, че руснаците са в Сирия днес, е реалност, която всички трябва да приемем. Както казах, ако европейците имат големи притеснения относно чуждестранните бойци, те са двойно повече за Русия. Те също имат голям проблем с чуждестранните бойци, така че трябва да се справят със заплахата от "Ислямска държава", смята Абдула Втори.

Йордания е приела над милион бежанци, бягащи от боевете между силите на сирийския президент Башар Асад, "Ислямска държава" и други групировки. Бежанците вече са една пета от населението на страната, което оказва сериозен натиск върху системата на здравеопазването и образованието и струва на кралството около 3 милиарда годишно.

Смятам, че проблемът с бежанците, пристигащи на бреговете на Европа, е като зов за събуждане на всички ни, за да имаме по-добра координация. Ако направим стъпка назад, това, за което говорим досега, очевидно е тази глобална война срещу терора. Европа страда от чуждестранните бойци. Това е въпрос, който поставяме през последните две години. Според мен това е глобална война, трета световна война с други средства, думи на Абдула Втори.

Източник:БНР


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg