EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Италия също глоби Google

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Италия също глоби Google

mail07:02 | 14.05.2021прегледи 495 коментарикоментари 0


Поредна глоба за интернет гиганта Google - този път от Италия. Италианският орган за конкуренцията и пазара (AGCM) обяви, че налага глоба от над €100 млн. на Google  за злоупотреба с господстващо положение, предаде Франс прес.

Санкцията се налага заради отказа на американската компания да качи на платформата си Google Play трето приложение, позволяващо да се намерят станции за зареждане на електрически автомобили, уточни в комюнике италианският антиконкурентен орган, допълва БТА.

През септември италианският регулатор започна и разследване, което засяга услугата за съхранение на файлове Google Drive.

Технологичният гигант неколкократно бе осъждан на европейско равнище за злоупотреба с господстващо положение, като последния път бе глобен с рекордните €4,3 млрд.

Миналата година органът за конкуренцията във Франция наложи на компанията глоба от €150 млн. за злоупотреба с доминираща позиция на пазара заради прилагане на непрозрачни и непредсказуеми правила в своята платформа за реклами Google Ads. През август 2020-а руски съд глоби Гугъл с 1,5 милиона рубли, след като го призна за виновен за това, че не е блокирал забранено в Русия съдържание.

А в средата на април 2021-а турският антимонополен орган глоби Google над $36.6 млн. за злоупотреба с господстващо пазарно положение в сферата на интернет търсачките.


Тагове: Google, Италия, глоба
 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg