EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Италия против нови санкции за Русия

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Италия против нови санкции за Русия

mail13:42 | 27.06.2018прегледи 576 коментарикоментари 0


Италианският премиер Джузепе Конте заяви, че икономическите санкции на ЕС срещу Русия не трябва да се подновяват автоматично, предаде Ройтерс.

Очаква се на срещата на европейските лидери в Брюксел утре и вдругиден да се вземе решение за удължаване до края на януари на наложените на Русия санкции във връзка с интервенцията й в Украйна, казаха дипломати и служители.

"Ние ще препотвърдим принципа, че не трябва да има автоматизъм при подновяването на санкциите", каза италианският премиер пред парламента в реч, очертаваща позициите на страната по различни въпроси в навечерието на срещата на върха на ЕС.

"Трябва да бъдем много внимателни с това. Санкциите трябва да са средство, а не да стават цел", подчерта Конте. Той добави, че Италия ще обърне "голямо внимание" на интересите на своя бизнес.

Ограниченията на ЕС върху руски компании от енергийния, отбранителния и финансовия сектор са удължавани на всеки шест месеца, откакто за първи път бяха въведени в средата на 2014 г., след като Русия анексира Крим и започна да оказва подкрепа на сепаратистите в Източна Украйна. Москва заявява, че никога няма да върне Крим, а конфликтът в Източна Украйна отне живота на повече от 10 000 души, като все още стават ограничени и спорадични сблъсъци, отбелязва Ройтерс.


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg