EUR 1.9558
USD 1.7650
CHF 2.0835
GBP 2.3153
CNY 2.4873
you tube
mobile version

Италия има газ до февруари

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Италия има газ до февруари

mail18:12 | 03.08.2022прегледи 622 коментарикоментари 0


Италия разполага с достатъчно запаси от синьо гориво, за да избегне криза в доставките до края на предстоящата зима, ако Русия преустанови подаването. Това каза италианският министър на екологичния преход Роберто Чинголани, цитиран от Ройтерс, добавяйки, че не очаква широкомащабни ограничения на потреблението.

Италия изгражда хранилища, надявайки се, че съоръженията да бъдат запълнени до 90 процента от капацитета си или дори повече до края на годината.

Чинголани каза още, че подобни нива в италианските хранилищата ще бъдат достатъчни до февруари, ако Русия спре доставките в началото на зимния период.

"В случай на влошаване при други газови доставки, можем да направим по-строг план за икономии, но към момента енергийната сигурност е гарантирана", съобщи италианският министър пред репортери.

Италия сключи серия от споразумения за намаляване на зависимостта си от руски газ, след като Русия предприе инвазия в Украйна, като сега Алжир е водещ източник на доставки в страната.

Днес Русия достави по-малко газ за Европа, като част от ескалацията на енергийното противопоставяне между Москва и Европейския съюз. Това ще направи по-трудно и по-скъпо за Общността да запълни хранилищата си преди началото на зимния отоплителен сезон, информира Ройтерс. Особено засегната от намалените газови потоци е Германия.

Попитан за възможните усилия, които да се предприемат за защита на синьото гориво за Германия, Чинголани каза, че това ще изисква широко сътрудничество между европейските партньори.

Ръководителят на оператора на италианската газовата инфраструктура "Снам" (Snam) Стефано Вениер, заяви, че вижда рискове за Италия само в случай, че Русия изцяло спре доставките в комбинация с много студен януари.


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg

Трейлър на руския игрален "ВЫЗОВ", заснет в Космоса

13:39 | 03-09-23 | 5469