EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Италия и Нидерландия с промишлен ръст

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Италия и Нидерландия с промишлен ръст

mail16:45 | 13.02.2023прегледи 735 коментарикоментари 0


Промишленото производство в Италия се възстановява през последния месец на миналата година, след три поредни месеца на спад, сочат данните на италианската статистическа агенция ИСТАТ (Istat), цитирани от ДПА.

Италианското промишлено производство неочаквано се повишава до 1,6 на сто на месечна основа през декември, след като през ноември намалява с 0,1 на сто.

Икономисти прогнозираха месечен спад от 0,1 на сто и през декември.

Най-голям ръст бележи производството на капиталови стоки (2,6 на сто) и на енергийни продукти (2,6 на сто). Потребителските стоки се увеличават с 1,6 на сто през последния месец на миналата година.

На годишна основа промишленото производство в Италия нараства с 0,1 на сто през декември, след като през ноември е регистрирано понижение от 3,4 на сто.

И в Нидерландия промишлено производство се повишава през декември 2022 г. на месечна основа, до 1,6 на сто, сочат сезонно коригираните и спрямо работните дни предварителни данни на статистическата служба на страната, информира ДПА.

Подобрението спрямо ноември, когато не е отчетена промяна в нивото на нидерландското промишлено производство, се дължи предимно на подобряване на нагласите на предприемачите в Германия за развитието на икономиката на страната. Износът на промишлени стоки във Федералната република е от голямо значение за развитието на индустрията на Нидерландия, отбелязва ДПА.

На годишна основа среднодневното промишлено производство се увеличава с 0,5 на сто през декември, след като през ноември не е отчетена промяна.


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg