EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Италия заплашена от масова стачка

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Италия заплашена от масова стачка

mail14:00 | 11.08.2011прегледи 551 коментарикоментари 0


Италианските профсъюзи останаха неудовлетворени от срещата си с правителството във връзка с провеждането на икономически реформи и антикризисни мерки, съобщи БНР. Синдикатите заплашиха, че могат да стигнат до организиране на генерална стачка.
На преговорите със синдикатите и бизнес лидерите от Италианската асоцоация на индустриалците премиерът Силвио Берлускони потвърди, че правителството възнамерява да предприеме спешни мерки срещу задълбоаващата се финансова криза. Той обяви, че до една седмица правителството ще одобри закон за икономии на обща стойност 48 милиарда евро с цел да бъде сведен до нула бюджетният дефицит до 2013г. – т.е. една година по-рано от заплануваното, по искане на Европейската Централна Банка.
Синдикатите и представителите на бизнеса обаче останаха недоволни от това, че правителството не изнесе подробности в кои сектори ще бъде орязан бюджетът. "Ако икономиите засегнат пенсиите, здравеопазването и социалната сфера, профсъюзите щее предприемат протестни действия, включително и генерална стачка", заплаши лидера на най-големия синдикат Сузана Камусо.
Докато бизнес лидерите настояха за мерки за увеличаване на икономическия растеж, приватизация на държавно имущество и либерализиране на пазара на труда. Те се обявиха и срещу евентуално увеличаване на данъците.

 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg