EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Италия вдига ДДС до 22%

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Италия вдига ДДС до 22%

mail08:30 | 02.10.2013прегледи 613 коментарикоментари 0


ДДС в Италия от днес се повишава от 21% на 22% за всички стоки и услуги, предаде ИТАР-ТАСС. Повишението е част от пакета от икономически мерки, приет от служебното правителство на Марио Монти.
Първоначално данъкът трябваше да бъде увеличен от юли, но по-късно бе решено да влезе в сила през октомври. Правителството на Енрико Лета се готвеше още веднъж да отложи мярката, но не успя да изпълни намерението си заради изострянето на политическата ситуация в страната. Кризата възникна, след като бившият премиер Силвио Берлускони и лидер на влизащата в управляващата коалиция партия Народ на свободата обяви, че оттегля подкрепата си за кабинета.

"Не можем да подкрепяме правителство, което вдига данъците", заяви Берлускони, който в предизборната си кампания обеща не само да не повишава данъците, но и да отмени някои налози и да върне пари на населението като компенсация на вече платени данъци.
ДДС бе увеличен от 20 на 21% от правителството на Берлускони, управлявало в периода 2008-2011 година. Промяната на налога върху стоките и услугите води със себе си технически неудобства, затова данъчните служби обявиха, че на първо време не се предвиждат санкции за данъкоплатците, които продължават да отчисляват 21%.
Според експерти увеличението с 1% ще помогне значително да се попълни хазната, но тежкият товар пада върху малките и средни предприятия. Освен това анализаторите не изключват известно повишаване на цените.
 


Тагове: Италия, ДДС
 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg

Трейлър на руския игрален "ВЫЗОВ", заснет в Космоса

13:39 | 03-09-23 | 4166