EUR 1.9558
USD 1.7957
CHF 2.0346
GBP 2.2899
CNY 2.4953
you tube
mobile version

Италианският дефицит ще спадне до спадне до 2,04%

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Италианският дефицит ще спадне до спадне до 2,04%

mail16:01 | 04.07.2019прегледи 749 коментарикоментари 0


Бюджетният дефицит на Италия се очаква да спадне до 2,04 процента от брутния вътрешен продукт, съобщи днес италианският премиер Джузепе Конте, цитиран от Ройтерс.
Това означава, че страната изпълнява финансовите правила на ЕС.
"Отговаряме на прогнозите, които направихме. Спомняте ли си прословутите 2,04 процента за 2019 година? Е, напълно осъществими са", заяви пред журналисти Джузепе Конте в кулоарите на европейската среща на върха в Брюксел.
Европейската комисия заплаши да започне дисциплинарна процедура срещу Рим, тъй като Италия не намали огромния си държавен дълг през 2018 година, както обеща. Брюксел призова италианското правителство да заздрави държавните финанси.
Рим изключи възможността за "затягане на коланите", но правителството посочи вчера, че ще успее да намали прогнозирания дефицит за текущата година, който бе определен през април на равнище 2,4 процента. Това може да се случи благодарение на по-ниските от очакваното разходи и по-високите приходи.
Европейската комисия ще обсъди състоянието на държавните финанси на Италия на седмичното си заседание утре, 3 юли, съобщи говорител на Еврокомисията.


Тагове: Италия, дефицит
 
 
 
Още от рубриката
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg