EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Италианските фермери загубиха 1,7 млрд. евро

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Италианските фермери загубиха 1,7 млрд. евро

mail13:45 | 25.01.2021прегледи 523 коментарикоментари 0


През 2020 г. италианските фермери са пропуснали да реализират приходи за поне 1,7 млрд. евро заради различни последици от пандемията от коронавирус, твърдят от най-голямата браншова асоциация на Апенинския полуостров Coldiretti, цитирани от електронното издание Regnum. Като основни причини от асоциацията посочват ограничаването на дейността на заведенията за обществено хранене и спадът на цените, предизвикан от понижаването на покупателната способност на населението.

Тъй като положението не се подобрява и през новата година, експертите на организацията са притеснени за оцеляването на бранша като цяло. През есента властите в Италия предприеха втора вълна на ограничения на икономическата активност, след като между март и май в страната действаще национална карантина. Прогнозите са за милиардни загуби заради липсата на туристи и свиването на производството и износа.

Експерти очакват брутният вътрешен продукт на страната да намалее с 10-15%, докато оценките на властите са за свиването му с 8-9%. Десетки милиарди евро бяха използвани в Италия за подпомагане на населението и компаниите, включително чрез отпускането на кредити. Това обаче увеличи държавния дълг с още 20% от БВП, като той вече надхвърля 150% от БВП. Броят на безработните според експерти оценки може да се увеличи с 1 млн. души, най-вече при временно наетите и работещите в „сивия” сектор, при заетите в туристическата сфера, общественото хранене и търговията. 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg

Трейлър на руския игрален "ВЫЗОВ", заснет в Космоса

13:39 | 03-09-23 | 4150