EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Италиански компании в България

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Италиански компании в България

mail08:00 | 11.06.2013прегледи 781 коментарикоментари 0


Форум „Международен бизнес джобен формат - малките и средни италиански предприятия в условията на българския пазар” ще се проведе на 13 юни в София. Събитието, организирано от Италианския институт за външна търговия ИЧЕ и Конфиндустрия България, Сдружение на италианските предприемачи в България.
Опита си ще представят групите Caraglio (енергетика и инсталация), Martinelli (логистика и внос - износ), MBM Metalwork (машиностроене), PVB Power (енергетика) и Rigoni di Asiago (биологично земеделие), които ще разкажат за предприетите възможностите, но и за срещнатите трудности. Основните сектори, в които работят италианските фирми у нас са: текстилна индустрия, електроника, възобновяема енергия, инфраструктура, третичен и обувен сектор.
Между гостите, който ще вземат участие са - посланикът на Италия в София, Марко Контичели, Винченцо Боча - Председател на Пикола Индустрия към Конфиндустрия – основна организация на производствени фирми и на фирми предлагащите услуги в Италия, която обединява около 150 хил. предприятия, различни по размер и с общо 5,5 милиона служители, както и Джовани Саки - Директор на службата за координация на услугите за популяризиране на Система Италия към ИЧЕ, добре запознат с българската реалност, тъй като в миналото бе Директор на института в София.
Търговски обмен, възлизащ на около 3,5 милярда евро през 2012 година, 800 активни фирми, 2 милярда евро инвестиции в страната, оборот възлизащ на 5% от БВП и 25 000 работни места - това са цифрите на Италия в България, зад които се крият историите на предприятия, често средни и малки, които, във време на криза, избраха България, за да интернационализират дейността си.

Въпреки кризата, Италия остава, след Германия, вторият по големина търговски партньор на България от страните членки, и трети в световен мащаб, с промишлено присъствие, което обхваща различни сектори като земеделие, производство - класическото на текстил, обувки и машиностроене, но и области технологично напреднали като енергетика и информационни и комуникационни технологии. Първите данни за 2013 г. показват увеличение от 42,6% на вноса от Италия и 18,6% на българския износ към полуострова .
 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg