EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Италианска фирма търси партньори в Ямбол

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Италианска фирма търси партньори в Ямбол

mail17:10 | 22.02.2024прегледи 766 коментарикоментари 0


Италианска компания за преработка на плодове търси сътрудничество с производители в Ямбол и региона. Интересът е насочен към производители на череши, сини сливи и лешникови култури.

Възможностите за партньорство с местни производители са обсъдени на среща между кмета на Ямбол Валентин Ревански и Микеле Санторели - един от собствениците на семейната компания, съобщават от общинския пресцентър.

Компанията е един от най-големите преработватели на череши в Европа, като основното ѝ производство е позиционирано у нас. Недостигът на череши в Италия, Испания и Франция е причината да потърсят пазар в България през 1991 г., разказва Микеле Санторели.

"Вярваме, че Ямбол и неговите земеделски производители разполагат с огромен потенциал. С нашата подкрепа и опит можем заедно да постигнем високи стандарти в производството и да отговорим на изискванията на все по-претенциозните пазари", посочва още той.

На производителите в Ямболско фирмата предлага доставка на разсад, професионални агрономски услуги, анализ и подобрение на почвите, обучения за прилагане на най-добри практики в отглеждането на плодове и сключване на дългосрочен договор за изкупуване на продукцията.

Кметът на Ямбол подчерта, че инициативата би могла не само да увеличи производството и да повиши качеството на местната продукция, но и да способства за икономическото развитие на региона в цялост.

 


 
 
 
Още от рубриката
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg