EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Италианска уличка откриват в Пловдив

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Италианска уличка откриват в Пловдив

mail10:45 | 07.12.2012прегледи 1422 коментарикоментари 0


Катя Стайкова
12.12.2012 година – за някои сакрална дата, която носи късмет и благоденствие, за други просто струпване на три 12-тици. За пловдивчани - откриване на нещо ново. Защото точно тогава Градът на тепетата ще се сдобие с Италианска уличка. По възрастното поколение с умиление си спомня отсечката на Главната, където в отличаващо се от градския интериор пространство можеше да се хапне и да се купи нещо различно.
Сега пловдивчани отново ще се радват на нещо уникално – този път в центъра на район Тракия. Там на 12 декември ще бъде официално открита от управленския и бизнес елит новата Италианска уличка. Тя заема приземието на най-луксозния новопостроен мултифункционален комплекс в града – „Тракия Плаза“. Върху 3 декара е разположен приказният пасаж с търговски обекти и заведения. Посетителите ще стъпят върху павета под покрив, който ще ги защитава от дъжда и снега през зимата и от горещините през лятото, а изобразяващият сияйно слънчево небе таван няма как да не подобри настроението. Закритата италианска уличка автентично пресъздава уюта на топла Тоскана, стара Флоренция, Пиза и Сиена – с фасадите, пейки, цъфнали хортензии, малката пиаца с фонтана. За пренасянето на италианския шик и аристократизъм на пловдивска почва е „виновна“ завършилата във Флоренция дизайнерка Павлина Христева.
„Подбрахме най-добрите материали, с които изпълнихме тези стари италиански фасади. Настилката е микс от камъни, мрамори и гранити, кованото желязо също е специфично“, обясни Христо Томов, инвеститор, собственик на „Стройколукс", фирмата реализирала комплекс „Тракия Плаза“.
Посетителите освен, че ще се потопят в духа на Италия от 30-те години на миналия век, но и ще могат да похапнат в сладкарница „Дейзи“, да се срещнат в елегантния коктейл-бар „Еxperia“, сътворен от идеолога на знаковите „Ескейп“, „Ескада“ и „Екстрийм“, да оставят хлапето си да поиграе в детския център „Тон бонбон” или в детската дискотека „Лолипоп“, докато пазаруват месни продукти в „Монита”, в денонощния магазин за алкохол и цигари „Кореком”, в известния испански бранд за детски дрехи – Mayoral, в аптека „Марешки“, в бутика за цветя, в пекарната за прясно изпечени вкусотии или отскочат до единствения тракийски клон на УниКредит Булбанк.

 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg