EUR 1.9558
USD 1.8361
CHF 2.0130
GBP 2.2896
CNY 2.5369
you tube
mobile version

ИТ новини: смарт обувки, детски часовник, банков чат

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

ИТ новини: смарт обувки, детски часовник, банков чат

mail15:06 | 16.05.2016прегледи 2485 коментарикоментари 0


Авиокомпания еasyJet разкри прототип на смарт обувки – наречени „Sneakairs” – които със своята вградена технология могат да помагат на потребителите да опознават нови градове с лекота, същевременно разглеждайки и възприемайки заобикалящата среда, без да се губят. Революционната умна обувка, показана по време на събитието “Barcelona Street Project” в едноименния град, е снабдена с технология, която се свързва чрез Bluetooth с приложение за смартфон и посредством GPS на телефона, насочва пешеходеца накъде да върви, задействайки малки вибриращи датчици в обувката.  Вграденото в обувката устройство предава инструкции на потребителя чрез интегриран миниатюрен Bluetooth модул с ниска консумация на енергия, който позволява свързване с всеки един смарт телефон на пазара. Системата е разработена за отчитане на близостта на потребителите до кръстовище чрез GPS позициониране. След това, тя предварително знае каква посока да поеме и приложението изпраща вибриращ сигнал до съответния крак, за да насочи потребителя по маршрута му. В допълнение, детектор "погрешен завой"  преизчисляващи маршрута функции са включени, така че ако даден потребител се загуби или доброволно желае да напусне трасето, системата ще бъде способна да го насочи обратно в правилната посока към крайната дестинация. Технологията може да помогне на туристите да опознават забележителности, без да използват карта или телефон за упътвания.

Мтел предлага иновативния детски часовник MyKi, който дава възможност на родителите да са в постоянен контакт с децата им и в реално време да се информират за точното им местоположение. Часовникът e предназначен за деца на възраст от 4 до 10 години и работи с вградена SIM карта. Може да бъде контролиран, наблюдаван и настройван през специалното мобилно приложение. Устройството дава възможност на децата да получават и правят обаждания, както и да изпращат гласови и да приемат текстови съобщения. Предимство на часовника са неговите бързи бутони за набиране, чрез които детето може само за няколко секунди да се свърже със своите родители. MyKi разполага и със SOS бутон, който детето може да използва, за да се свърже с родител или роднина при спешен случай. Технологичният часовник има още аларми за събуждане, крачкомер, проследява приетите и изразходвани калории, продължителността на съня и дава възможност за настройка на разговори само с ограничен брой номера. Най-голямото предимство за родителите е, че те могат да настройват „зони за безопасност“, в които обикновено се движи детето им. При напускането на тези зони часовникът алармира за това.

 Райфайзенбанк (България) ЕАД е първата банка в страната, която стартира публичен чат във Viber, като част от партньорството си с Viber в България.  Във Viber Райфайзенбанк ще предложи полезно и интересно съдържание, финансови съвети и ще  публикува новини и съобщения за свои продукти и услуги, промоции, събития и инициативи. Потребителите, от своя страна, могат да участват в чата чрез харесване и споделяне на съобщенията с техни приятели.

 

  


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg