EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Истанбул:Търг за трето летище

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Истанбул:Търг за трето летище

mail15:30 | 25.01.2013прегледи 506 коментарикоментари 0


Турция ще обяви в четвъртък търг за строеж на трето летище в Истанбул, което ще бъде с първоначален капацитет от 100 милиона пътници годишно, съобщи турският премиер Реджеп Тайип Ердоган, цитиран от АФП. Летището ще започне да действа с първоначален капацитет  от 100 милиона пътници, а впоследствие ще достигне до 150 милиона пътници, каза Ердоган пред депутати от управляващата Партия на справедливостта и развитието. Новото летище, което ще бъде най-голямото в Истанбул и едно от най-големите в света, се предвижда да бъде построено близо до Черно море, в северозападната част на града.

Ердоган изрази желание консорциум да се заеме с проекта и да построи възможно най-бързо летището. Разбира се, това ще стане на етапи, но нашата цел е да го завършим за три до четири
години, уточни Ердоган. Международното летище Ататюрк - първото и най-голямото в Истанбул, е построено в европейската част на града на около двадесет километра от центъра на Истанбул. То е с капацитет от около 3,5 милиона пътници годишно. Ердоган подчерта, че строежът на трето летище се вписва в по-широк кръг от така наречени "щури проекти", които ще бъдат осъществени веднага след приключването му. Премиерът спомена в групата на тези "щури проекти" прокопаването на канал, свързващ Черно море с Мраморно море, за да се облекчи морският трафик през Босфора, както и изграждането на два нови града с по един милион жители, единият от които в близост до канала.


 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg

Трейлър на руския игрален "ВЫЗОВ", заснет в Космоса

13:39 | 03-09-23 | 4161