EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Истанбул ще има Център за ислямски финансови проучвания

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Истанбул ще има Център за ислямски финансови проучвания

mail15:30 | 23.09.2013прегледи 503 коментарикоментари 0


Световната банка планира да открие в Истанбул първия и засега единствен извън територията на САЩ Център за ислямски финансови проучвания, съобщи ИТАР-ТАСС. Това заяви председателят на Фондовата борса на Истанбул /BIST/ Ибрахим Турхан, говорейки на откриването на Четвъртата истанбулска финансова среща на високо равнище. Ние планираме да обявим за това на ежегодното съвещание на Световната банка и Международния валутен фонд, което ще се състои през октомври във Вашингтон, каза той.
Турхан отбеляза, че в последно време са се случили радостни събития, които са насочени към укрепването на позициите на Истанбул в качеството му на международен финансов център.
Истанбулската среща на високо равнище събра ръководителите и представителите на ръководствата на централните банки и финансовите институции на редица страни в Европа, Персийския залив и Югоизточна Азия, а също финансисти от САЩ и Канада. Главна тема на двудневната среща на високо равнище е Финансирането на устойчив растеж на икономиките и свързаните с това въпроси на международното сътрудничество.

 

 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg