EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Испания:Закриват заводи на Coca Cola

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Испания:Закриват заводи на Coca Cola

mail10:45 | 18.02.2014прегледи 945 коментарикоментари 0


Хиляди демонстранти протестираха в  Мадрид срещу закриването на четири от единайсетте завода на Coca-Cola в Испания като част от план за преструктуриране, засягащ около 1250 служители, предаде Франс прес.
Протестиращите носеха плакати с надписи:"нито закриване, нито уволнения", "бойкотирайте Кока-Кола" и "нула съкращения". Някои бяха дошли от други испански градове. С аргумента, че съществува опасност за оцеляването на предприятието в краткосрочен план", Coca-Cola Iberian Partners - единственото бутилиращо предприятие на мултинационалната компания в Испания, представи в края на януари на синдикатите план за преструктуриране, предвиждащ затварянето на четири от единайсетте завода във Фуенлабрада, близо до Мадрид, в Палма де Майорка, Овиедо и Аликанте.
Преструктурирането засяга около 1250 служители или 30 на сто от персонала. От тях 750 позиции ще бъдат съкратени, а 500 - прехвърлени в други заводи. Идния петък приключва законовия срок за консултации между ръководството и синдикатите, но диалогът е прекъснат, тъй като профсъюзите настояват за оттегляне на плана за преструктуриране като предпоставка за всякакви преговори, което ръководството отхвърля. Служителите са на мнение, че съкращаването на 750 позиции не е оправдано, тъй като предприятието е на печалба.


 

 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg