EUR 1.9558
USD 1.8361
CHF 2.0130
GBP 2.2896
CNY 2.5369
you tube
mobile version

Испания ще се въздържи от извънредна помощ

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Испания ще се въздържи от извънредна помощ

mail13:20 | 01.09.2010прегледи 662 коментарикоментари 0


Испания ще се въздържи да получава извънредна помощ от Международния валутен фонд (МВФ) и Европейския съюз, заяви  испанският премиер Хосе Луис Родригес Сапатеро в интервю за японския в. "Асахи", цитирано от ИТАР-ТАСС.
Сапатеро даде това интервю в  навечерието на двудневно посещение в Япония.
Според него страните от ЕС, с изключение на Гърция, а също така и МВФ, са готови да предоставят на Испания голяма спешна помощ, но испанските власти не възнамеряват да действат за получаването й.
"В този момент няма нужда, няма да има нужда и по-нататък", подчерта премиерът, отбелязвайки, че испанската икономика има достатъчен потенциал. Той изтъкна, че  външните заеми на страната му не са така големи в сравнение с други страни.
Сапатеро изтъкна, че Испания трябва да приеме жертви, за да подготви бъдещето, предаде Франс прес.
"Всички страни днес правят жертви в името на по-добро бъдеще", подчерта испанският премиер на пресконференция в Токио. Той  каза това в контекста на насрочената за 29 септември обща стачка в Испания срещу реформата на пазара на труда, предвиждаща
 намаляване на обезщетенията при съкращаване и ограничаваща помощите при безработица. Това е първият такъв призив на синдикатите от идването на власт на Сапатеро през 2004 година.
"Дори да има обща стачка на 29 септември, ще възобновя  диалога със синдикатите още на следващия ден", увери правителственият ръководител. Той даде пример с Германия, където синдикатите се съгласиха на намаляване на заплатите, за да бъдат спасени работни места.


 
 
 
Още от рубриката
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg