EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Испания ще използва "само" €62 млрд.

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Испания ще използва "само" €62 млрд.

mail17:15 | 13.07.2012прегледи 431 коментарикоментари 0


Само 62 милиарда евро от предоставените 100 милиарда евро ще бъдат необходими на Испания за рекапитализирането на нейните банки, заяви министърът на икономиката Луис де Гиндос в интервю за днешния брой на германския вестник "Франкфуртер алгемайне цайтунг", цитиран от АФП.
Остатъкът от тези 100 милиарда е "подсигурителен резерв", допълва Де Гиндос, който заяви, че страната му ще върне всички получени средства. "Ние сме отговорни за връщането на парите. Убеден съм, че няма да има ни най-малка загуба за кредиторите", посочва испанският икономически министър пред германския всекидневник.
Според предложение на Европейския фонд за финансова стабилност (ЕФФС) планът за подпомагане на Испания ще съдържа, след първия транш от 30 милиарда евро, предвидени за юли, плащане на 45 милиарда евро към средата на ноември. Документът с дата 9 юли бе публикуван в четвъртък на сайта на холандското министерство на финансите.
През юни испанското правителство обяви, че банките в страната вероятно ще се нуждаят максимум от 62 милиарда евро, имайки предвид резултатите на германската консултантска компания Роланд Бергер (Roland Berger) и американската Оливър Уайман


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg