EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Испания: Ръст от 3% за 2017

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Испания: Ръст от 3% за 2017

mail17:40 | 27.10.2017прегледи 10082 коментарикоментари 0


Икономиката на Испания ще се разшири с малко над 3% през тази година въпреки опитите за отделяне на богатия североизточен регион Каталуния, прогнозира икономическият министър Луис де Гиндос, съобщава агенция Ройтерс.

Понастоящем правителството в Мадрид предвижда четвъртата по големина икономика в еврозоната да нарасне с 3% през 2017-а година, но кризата с Каталуния, предизвикана от амбициите на региона за независимост, накара испанските власти да намалят леко прогнозите за растеж през следващата година.

Луис Де Гиндос заяви пред радиo Cadena Ser, че ако плановете на правителството да наложи пряко управление в Каталуния вървят добре, той се надява на нормализация на политическата обстановка и на успешно гласуване в парламента на страната на проектобюджета за 2018-а година през следващите няколко седмици.

Министърът добави, че не може да изключи известна съпротива в Каталуния по отношение на плановете на испанското правителство за пряко управление на региона, но е убеден, че регионалните държавни служители ще си сътрудничат с властите в Мадрид.

Луис Де Гиндос също така отбеляза, че частичната продажба на испанския държавен кредитор Bankia е възможна до края на 2017-а година, ако бъде намерено решение на кризата с опитите за независимост на Каталуния.

По план правителството трябва да приватизира банката до края на 2019-а година в опит да възстанови парите, които бяха предоставени като част от нейното спасяване с държавни средства през 2012-а година.


Тагове: Испания, ръст
 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg