EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Испания преструктурира банки с 30 млрд. евро

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Испания преструктурира банки с 30 млрд. евро

mail14:10 | 17.06.2010прегледи 674 коментарикоментари 0


Испания планира да използва около 30 милиарда евро (37 милиарда долара), за да покрие финансовите нужди на банките, които се преструктурират, заяви днес министърът на икономиката и финансите Елена Салгадо Мендес, цитирана от ДПА.
Фондът за преструктуриране на банките (FROB) може да издаде на заемодателите облигации на обща стойност до 99 милиарда евро, посочи Салгадо в ефира на телевизионния канал Телесинко. Според Салгадо "по-малко от една трета" от тази сума ще бъде необходима.
Фондът е "повече от достатъчен", за да покрие всички нужди на испанския финансов сектор, отбеляза Салгадо, като отново опроверга твърденията, че Испания обмисля да поиска помощ от спасителния механизъм на ЕС за държави, тръгнали по пътя на гръцката криза.
Пазарите ще "възстановят доверието си към нас", допълни министърката.
Управителят на Испанската централна банка Мигел Фернандес Ордониес, цитиран от Франс прес, съобщи, че институцията планира да публикува резултатите от тестовете за платежоспособност на испанските банки, за да могат пазарите да бъдат наясно със ситуацията на банковата система в страната.
Има опасения  особено за стабилността на испанските спестовни банки, които контролират около половината от кредитния бизнес в страната, отбелязва ДПА.



 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg