EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Испания подготвя декрет за трудовия пазар

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Испания подготвя декрет за трудовия пазар

mail09:46 | 01.06.2010прегледи 979 коментарикоментари 0


Социалистическото правителство на Испания настоя синдикатите и работодателите да се споразумеят по трудовата реформа тази седмица, за може страната да съживи замиращата си икономика и да успокои пазарите, обезпокоени за способността й да отчете растеж и да изплати дълга си, предаде Асошиейтед прес.
Двама министри от кабинета предупредиха, че правителството в най-скоро време ще наложи реформата едностранно чрез декрет, ако двете страни не постигнат споразумение.
Двата основни испански синдиката, които обхващат общо около два милиона души, заплашиха, че ако този декрет нарушава интересите на работниците, ще свикат обща стачка.
Преговори между синдикатите и бизнес лидерите имаше и днес, след като испанското министерство на труда обяви, че ще удължи крайния срок за постигане на споразумение с една седмица.
Испанският министър на икономиката и финансите Елена Салгадо Мендес обаче заяви днес, цитирана от Reuters и Франс прес, че със или без споразумение Испания си поставя за цел да приеме преди края на юни дългоочакваната реформа на трудовия пазар, която неотдавна бе определена от Международния валутен фонд (МВФ) като "спешна", заяви министърът на промишлеността, туризма и търговията Мигел
Себастиан Гаскон отбеляза, цитиран от АП, че правителството ще подходи гъвкаво, но иска отговор тази седмица или ще му се наложи да действа самостоятелно.


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg

Новите пенсионери през 2023

15:05 | 04-03-24 | 1039