EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Испания и Италия първи проверяват финансовата си стабилност

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Испания и Италия първи проверяват финансовата си стабилност

mail13:06 | 20.01.2010прегледи 733 коментарикоментари 0


Испания, Италия и Мексико ще бъдат първите държави, които ще се подложат на проверка от Борда за финансова стабилност (БФС) във връзка с това колко ефективни са въведените правила за справяне с финансовата криза, съобщава Bloomberg, позовавайки се на запознати източници.
Така наречените „партньорски проверки”, които ще се проведат тази година, са част от усилията на Борда за финансова стабилност да се увери, че страните - членки се съобразяват с установените правила, заявяват източниците на изданието, запазвайки анонимност, тъй като процедурата все още не е официално оповестена. Гуверньорът на италианската банка Марио Драги е и председател на БФС.
Желанието на Борда за финансова стабилност е да бъдат наложени еднородни регулаторни стандарти сред 24 - те държави - членки с цел да бъде предотвратено преместването към места с по-изгодни закони и по-този начин да бъдат засегнати, тези, които се придържат към правилата. Базираната в Базел организация е координатор на финансовото регулиране и надзор като отговор на глобалната икономическа криза.
Членовете на Борда за финансова стабилност се съгласиха да се включат в програма за оценка на финансовия сектор, която да бъде провеждана на всеки пет години от екипи на МВФ и Световната банка. Партньорските проверки на БФС ще бъдат извършвани по средата на срока за оценка от МВФ и СБ с цел да проследят изпълнението на препоръките.



 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg