EUR 1.9558
USD 1.8036
CHF 1.9846
GBP 2.2826
CNY 2.4956
you tube
mobile version

Искат ли младежите да се върнат в България?

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Искат ли младежите да се върнат в България?

mail18:45 | 10.05.2024прегледи 444 коментарикоментари 0


На последното издание на най-големия форум за българи зад граница: „Кариера и живот – защо в България?“ в Берлин, се проведе онлайн анкета, чиято цел бе да обобщи профила на посетителите, причините за заминаването им и възможностите за тяхното завръщане в родината. 

Организаторите от платформата Bulgaria Wants You обобщават, че 81% от попълнилите анкетата обмислят да се завърнат за постоянно в България.

Интересен детайл е този, че близо 90% от тях живеят зад граница повече от пет години. 46,2 % от анкетираните посочват, че причина за тяхната емиграция е по-добро образование и по-високи доходи, а над 59% изтъкват по-добрата професионална реализация като основна причина. 

Резултатите от проучването на Bulgaria Wants You във Берлин се доближават до тези от събитията в Мюнхен, Лондон и Виена, което затвърждава вярването, че сънародниците ни по света все по-явно заявяват своя избор -  България.

Друга добра новина е тази, че 71,8% от попълнилите въпросника подчертават, че имат желание да приложат наученото зад граница в родината си и в момента търсят кариерна реализация в България. 

Следващото издание на безплатния форум е в София на 14 юни в НДК. Единственото условие за присъствие е регистрация в сайта на платформата.

Кариерният форум „Кариера и живот – защо в България?“ се състоя в Берлин на 13 април. По данни на организаторите от Bulgaria Wants You събитието е било посетено от близо 1000 българи. В залата бе и посланикът на България в Германия Григор Порожанов. 

 


 
 
 
Още от рубриката
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg