EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Ирландия свиква предсрочни избори

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Ирландия свиква предсрочни избори

mail10:45 | 23.11.2010прегледи 551 коментарикоментари 0


Ден след като ирландският премиер Брайън Коуен официално обяви, че ще потърси международна помощ за икономиката на страната, съобщи и че ще свика парламентарни избори през следващата година.
Предстоящите парламентарни избори, няма да застрашат преговорите за финансова помощ, които тя води с Европейския съюз и Международния валутен фонд. Това заяви европейският комисар за икономическите въпроси Оли Рен, цитиран от Франс прес.
"Не виждам заплаха за програмата на ЕС и МВФ, нито за преговорите", каза Рен пред журналисти в Европейския парламент в Страсбург. Изборите ще се състоят през януари, а преговорите ще завършат до края на ноември, добави той.
Ирландският премиер Брайън Кауън обяви снощи, че в началото на идната година ще има предсрочни парламентарни избори, след като бъдат приети бюджетът и международният спасителен план за ирландския финансов сектор.
Оли Рен подчерта, че е много важно Ирландия да приеме бюджета за идната година, с който да намали до 3 процента от брутния вътрешен продукт бюджетния дефицита, достигнал тази година рекордните 32 на сто.
По думите на финансовия министър Брайън Ленихън Ирландия не е фалирала. "Не сме разорени. Имаме достатъчно парични резерви и ЕС призна това", посочи Ленихън пред държавната телевизия RTI.
Той подчерта, че Ирландия се надява да държи заемите от ЕС и МВФ като депозити, доколкото е възможно, тъй като това може да насърчи по-скорошното възобновяване на нормалното заемане на средства при по-ниски лихви, информира Associated press.


 
 
 
Още от рубриката
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg