EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Ирански компании търсят бг производители на мляко

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Ирански компании търсят бг производители на мляко

mail12:03 | 15.11.2017прегледи 9251 коментарикоментари 0


Иранските компании търсят български компании за сътрудничество и обмяна на опит в областта на оборудването и технологичните решения  в сектора на хранително-вкусовата промишленост и по конкретно в производството на кисело мляко, сирене, кашкавал и други млечни продукти. Това стана ясно по време на българо–ирански бизнес форум в София, който се организира от Изпълнителна агенция за насърчаване на малките и средите предприятия (ИАНМСП).

Фирми от двете страни имат възможност да задълбочат партньорствата си и в сферата на фармацията, туризма, земеделието, химическа промишленост, машиностроенето и информационните технологии. Агенцията е готова да подкрепи всяка конкретна бизнес инициатива, под формата на обмен на посещения и делегации, провеждане на бизнес форуми, участие в изложения. По този начин фирмите от двете страни ще се насърчат да се опознаят по-добре и да реализират съществуващия потенциал за осъществяването на съвместни бизнес проекти, които ще са от взаимен интерес.

За първата половина на 2017 г. ръстът в търговията между България и Иран е над 80%. Страната ни износя основно: химични торове, пътнически автомобили и крикове, а от своя страна Иран внася у нас най-вече нефтени масла, полимери, фурми, грозде и други.

Във форума се включиха над 50 български и ирански фирми, които развиват дейност в областта на: производственото оборудване за мандри, машини и технологии за производство и преработка, опаковка и пр., специализиран софтуер, специализирано лабораторно оборудване, аналитична апаратура, измервателни уреди и консумативи за анализ и контрол на качеството, нови технологии и ноу хау.

 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg

Трейлър на руския игрален "ВЫЗОВ", заснет в Космоса

13:39 | 03-09-23 | 4158