EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Иран търси пазар за своя газ в Европа

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Иран търси пазар за своя газ в Европа

mail07:30 | 10.10.2019прегледи 607 коментарикоментари 0


Управляващият Националната газова компания на Иран (NIGC) съобщи, че Иран сериозно преследва износа на газ за Европа през Турция, съобщи агенция ILNA. Според Хасан Монтазер Торбати Иран разполага с цялата необходима инфраструктура за реализиране на тази цел, в случай че политическите бариери паднат и Европа е  готова да сътрудничи. „Преговори бяха проведени с европейски компании, но все още не сме постигнали конкретни резултати. По-голямата част от частния сектор в Европа иска ирански газ и ако това се случи, това ще бъде през Турция“, каза той.

Длъжностното лице отбеляза, че Гърция ще бъде първата дестинация за иранския газ, ако проектът започне да функционира.  Като се има предвид скорошното увеличение на добина на природен газ в Иран, страната преразглежда плановете си за разширяване на пазарите с газови дестинации и нефтопродукти и износът за Европа отново попадна в светлината на прожекторите.

Миналия месец директорът в NIGC Мехди Джамшиди Дана заяви, че ежедневният добив на газ в страната е достигнал 810 милиона кубически метра. „Въпреки че различни европейски компании изразиха желание в тази посока, но постигането на окончателна сделка обикновено отнема близо пет години“, каза той.

Източник: CBBSS INFOLETTER ON OIL AND GAS E&P 2019


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg